Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

У СБУ ідентифікували росіянина, який застрелив чоловіка та ледь не вбив його 14-річного сина, які їхали за гуманітаркою в окупованій Бучі

Правоохоронцям вдалося ідентифікувати російського військового, який причетний до воєнних злочинів на Київщині. Відомо, що окупант розстріляв чоловіка та ледь не вбив його 14-річного сина, коли вони їхали по гуманітарну допомогу в окупованій Бучі. Наразі підозрюваному загрожує до 15 років позбавленням волі або довічне ув’язнення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на пресслужбу Офісу генерального прокурора.

«За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації Бучі, 14-річний хлопець разом з батьком їхали на велосипедах до пункту видачі гуманітарної допомоги. На одній з вулиць їх зупинив підозрюваний. Беззбройні мирні мешканці, які мали білі пов’язки, що свідчать про їх приналежність до цивільного населення, повідомили військовослужбовцю рф, що вони не становлять для нього небезпеки», – заявили в пресслужбі.

Зазначається, що росіянин здійснив два прицільні смертельні постріли в чоловіка, а потім намагався вбити неповнолітнього. Коли хлопець впав на землю, підозрюваний вистрілив йому в голову. Куля влучила у капюшон неповнолітнього. Хлопець продовжив лежати вдаючи мертвого, поки військовослужбовець рф не залишив місце злочину.

Відомо, що після того, як окупант пішов, поранений підліток добіг до найближчого будинку, де місцеве населення надало йому усю необхідну домедичну допомогу.

Згідно з порушенням законів та звичаїв війни, правоохоронці повідомили російському військовому про підозру. Тепер йому загрожує до 15 років позбавленням волі або довічне ув’язнення.

Військовий, що вбивав мирне населення на Київщині

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору