Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Хто із світових зірок долучився до відновлення деокупованого БІГ-регіону

Організатори проєкту MIND дослідили, хто зі світових зірок приєднався до допомоги у відбудові знищених окупантами міст БІГ-регіону.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на «Mind.ua».

Відомо, що одним із ключових джерел фінансування проєктів із відновлення Київщини є кошти донорів, зібрані на фандрейзинговій платформі UNITED24. Саме ця платформа залучає світових зірок для відбудови української інфраструктури, що постраждала від російської навали.

Першим амбасадором UNITED24 став футболіст Андрій Шевченко, який для відбудови стадіону «Чемпіон» в Ірпені зібрав перші 150 000 євро з необхідних 600 000 завдяки італійському футбольному клубу «Мілан». А решту додала програма UNITED24. На сьогоднішній день збір майже завершено.

Чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі та амбасадор UNITED24 Олександр Усик у січні цього року оголосив про початок збору коштів на відновлення п’ятиповерхівки на вулиці Лисенка, 14-Г в Ірпені, що була пошкоджена під час окупації міста. Зазначається, що до повномасштабного вторгнення в цьому будинку розташовувався боксерський зал.

«Олександр Усик обирав із 18 будинків – й інтуїтивно обрав саме цей. А вже при огляді будівлі дізнався, що тут загинув його знайомий – тренер з боксу Олексій Джунківський», – йдеться у дописі.

Боксер вніс першу пожертву в розмірі $205 000 із необхідних $330 000, а на початок лютого вже було зібрано $243 000.

У свою чергу, французький режисер та сценарист Мішель Азанавічус разом з українською тенісисткою Еліною Світоліною взяли під свій патронат відбудову ЖК «Затишний двір» і ЖК «МюнХайзен» в Ірпені.

«Азанавічус влаштував благодійний аукціон. Лоти для нього надали десятки представників кіноіндустрії зі всього світу. Зокрема, Катрін Денев – власну косметичку, Наталі Портман – кілька рідкісних плакатів зі своїм автографом. Том Хенкс надав друкарську машинку зі своєї особистої колекції, Ален Делон – фотографію з кінофільму «Басейн», надруковану на дереві, Томас Бангальте, учасник гурту Daft Punk, виставив на аукціон шолом робота з фільму Daft Punk’s Electroma», – повідомило видання.

Тепер мешканці 130 квартир зі зруйнованого житлового будинку в деокупованому Ірпені на вулиці Давидчука, 42, зможуть повернутися у рідні домівки.

Андрій Шевченко

Олександр Усик

Мішель Азанавічус разом з Еліною Світоліною

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: u24.gov.ua, AP Photo, Andrii Yushchak

Нагору