Коломия До сайту

У Луб’янці на Бучанщині відбудовують центр села

Невдовзі Луб’янка Бучанського району отримає новий центр села. Тут одночасно оновлюється п’ять об’єктів соціальної інфраструктури.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

У селі не лише відбудовують 5 зруйнованих під час окупації об‘єктів соціальної інфраструктури, серед яких гімназія, дитсадок, ЦНАП, будинок культури та храм, а й запланували новий парк.

У приміщенні ЦНАПу та гімназії №7 замінили покрівлю, а у дитячому садочку “Волошка” проводять утеплення фасаду та заміну вікон.

Також розпочинається капітальний ремонт луб‘янського Будинку культури. Тут планують укріпити фундамент та стіни, зробити капітальний ремонт даху, встановити нові вікна та двері. А надалі облаштувати паркову зону.

У Миколаївській церкві, найстарішому храмі Бучанської громади, який зведений у 1899 році та  зазнав суттєвих пошкоджень під час окупації, відремонтували фасад і покрівлю.

Релігійна громада Луб’янського старостинського округу на зборах свідомо перейшла до Православної церкви України. Тож оновлювати цей храм, який є візитівкою села, тепер удвічі приємніше.

“Такий масштаб робіт став можливим завдяки співпраці із Київською обласною державною адміністрацією та нашим платникам податків”, – зазначає міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Відновлюється адмінбудівля

Масштабна відбудова центру села

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Бучі завершується відбудова житлового багатоквартирного будинку по вулиці Водопровідній, який постраждав від ракетних обстрілів. Роботи йдуть швидкими темпами. А у Блиставиці Бучанського району відкрили школу, відбудовану за сприяння американської місії GEM.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець