Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Блиставиці Бучанського району відкрили школу, відбудовану за сприяння американської місії GEM

У селі Блиставиця Бучанського району в середу, 31 серпня, урочисто відкрили школу №6, відбудовану за сприяння американського фонду GEM, громадської організації «Якість життя» та влади Бучанщини.

Як передає кореспондент Інформатора, школу урочисто відкрили за участі представників місцевої влади, засновника фонду GEM Майкла Каппоні, волонтерів ГО «Якість життя» та ін.

Урочисте відкриття школи у Блиставиці

Будівля школи №6 у Блиставиці сильно постраждала внаслідок бойових дій. Біля школи впало кілька снарядів – вибуховою хвилею були пошкоджені вікна, дах та система опалення. До війни в цій школі навчалося близько 200 дітей.

Дах школи, який був сильно пошкоджений, повністю відновили

Сьогодні у дворі школи провели урочисту лінійку. Пролунав Гімн України, після чого всі присутні шанували хвилиною мовчання воїнів, які загинули за Україну. Першокласники та старшокласники прочитали патріотичні вірші.

У дворі школи провели урочисту лінійку

Після цього заступник мера Бучі Анатолія Федорука Дмитро Чейчук та засновник GEM Майкл Каппоні урочисто відкрили школу і завели школярів до приміщення.

Відео з церемонії відкриття школи можна переглянути за посиланням.

GEM – це некомерційна організація, заснована у 2011 році як служба реагування на глобальні катастрофи. Місія має на меті забезпечити всебічну підтримку найбільш вразливих груп населення, що страждають від різноманітних катастроф у всьому світі. Організація почала працювати в Україні на другий день повномасштабного російського вторгнення.

Серед донорів та партнерів діяльності GEM в Україні – понад 50 компаній та організацій, серед яких Goya Foods, Walmart, Home Depot та багато інших відомих брендів.

Як повідомляв Інформатор, у середу, 31 серпня, у Бучі урочисто відкрили школу №5, також відбудовану за сприяння місії GEM. Школа розрахована на 1 600 учнів. Діти навчатимуться за змішаною системою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, аби оперативно дізнаватися про актуальні новини “БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)”!

Олександра Кондратюк

Нагору