Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені відкрили перший в Україні притулок для тварин європейського зразка

Сьогодні, 3 березня громадська організація “Зоопатруль Україна” відкрила перший в Україні притулок для собак та котів європейського зразка. Розташований він в Ірпені за адресою вул. Покровська, 1-Щ.

Рівно рік тому Зоопатруль зорганізувався як волонтерська ініціатива, що рятувала тварин із зачинених квартир, яких мешканці поспіхом покинули через початок повномасштабного російського вторгення. А тепер, реабілітованих, доброзичливих тваринок можна зустріти саме тут, в Ірпені, де вони чекають на нових господарів, але певно сподіваються, що повернуться ті, хто забув про них. Познайомилася із чотирилапими мешканцями притулку сьогодні й кореспондентка Інформатор БІГ.

Реабілітованих, доброзичливих тваринок можна зустріти саме тут, у притулку в Ірпені

Притулок налічує 20 комфортних вольєрів, які мають теплу підлогу і їх з легкістю можна омивати та підтримувати чистоту, що створює комфортні умови для собак. Перше, що було зроблено в цьому притулку – клініка, в якій проводяться первинні операції, стерилізації, вакцинації та всі інші необхідні заходи для повноцінного та здорового життя тварин.

Клініка, в якій проводяться первинні операції, стерилізації, вакцинації та інші необхідні заходи для повноцінного та здорового життя тварин

Крім сучасних вольєрів для собак та ветеринарного пункту допомоги, на території притулку є котобудинок, де проживають здорові котики. Також організовано інфекційний стаціонар, де вони тимчасово проходять лікування або перебувають на карантині.

Тепле житло здорових котиків, які чекають на нових господарів

Інфекційний стаціонар, де котики проходять лікування, щоб потім їх забрали здоровеньких у нову сім’ю

Наразі в притулку перебуває 54 собаки та 63 коти – усі врятовані із Київської, Харківської та Донецької областей. У планах організації – добудова вольєрів, приміщень для котів та реабілітаційного центру для тварин.

Найвідоміші тут Герої, яких врятував Зоопатруль: пес Лис, знайдений під Макаровим – його російські військові побили, замінували та викинули в яму зі сміттям… Зараз пес на візку, але у значно кращому стані, у лапках потроху з’являється чутливість. Лис впорається з усім, йому потрібна лише любов та підтримка.

Відважний, сильний пес-герой Лис, який був на межі життя й смерті

Ще одна героїня – кицька, яку в мережі назвали Шафкою, вона майже 2 місяці прожила у зруйнованому будинку у Бородянці, куди влучила російська ракета. Шафка була дуже знесилена, її довелося фахівцям певний час тримати у барокамері, щоб повернути до повноцінного життя. Тепер кицька-красуня і знайшла свою власницю. Сьогодні вони разом були присутні на святковому заході. Насправді, всі тварини, що знаходяться у притулку пережили багато жахіть, і заслуговують знайти сім’ю. Справжню сім’ю, де знову зможуть відчути тепло та любов.

Кішка Шафка зі своєю новою власницею

“До повномасштабного вторгнення ми й уявити собі не могли, що колись увесь наш час буде присвячений порятунку тварин. Але у ситуації, що склалася, ми не змогли пройти повз, адже у цивілізованій, гуманній країні – всі життя важливі!  Рівно рік тому ми об’єднались навколо зачинених і приречених на жахливу смерть 723 чотиролапих. Нам вдалося їх усіх звільнити! Я вдячний всім за підтримку. Саме завдяки їй ми зараз можемо допомагати більшій кількості тварин, рятувати їх, лікувати, евакуювати. Саме завдяки їй ми зараз маємо наш притулок”, – розповідає Дмитро Ревнюк, засновник організації.

Нині Зоопатруль став потужною зоозахисною організацією. Їм вдалося об’єднати справжніх фанатів чотиролапих. Разом вони побудували дві найсучасніші ветеринарні клініки та цей притулок. Мають потужний відділ адопції, а також патрульну службу. Кожен, хто побачив, що тварина в біді, може подзвонити на спеціальну гарячу лінію (099) 130-30-30 і патруль приїде на допомогу.

На відкриття завітали зіркові гості-друзі притулку: Євген Кошовий, Стас Боклан, Антон Птушкін, Степан Казанін та інші, які увесь цей час допомагали й продовжують допомагати. Вони закликали бути не байдужими до тварин та підтримувати притулки при найменшій можливості.

“Я вважаю що справжню нашу людяність можна показати тільки нашим ставленням до тварин”, – Станіслав Боклан

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, про Гостомельський притулок, де стерилізують тварин та шукають їм новий дім та про волонтерку, що рятувала тварин з охопленого вогнем Ірпеня і отримала першу Всеукраїнську зоозахисну премію.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Дарія Сльоза

Нагору