Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Вишневому до поліції по допомогу звернулася 9-річна дівчинка через знущання батька

У Вишневому 9-річна дівчинка повідомила поліції, що над нею психологічно та фізично знущається батько. Дитина звернулась по допомогу до поліцейського офіцера громади Тамари Тютюнник.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанське районне управління поліції.

Офіцерка з представниками “Муніципальної безпеки” та ДФТГ виїхали за адресою проживання малолітньої заявниці. Факт домашнього насильства підтвердився. Також з’ясувалося, що дівчинку батько виховує один. На місце події було викликано ювенального поліцейського та фахівців служби у справах дітей Вишневої міської ради.

На батька, за фактами вчинення насильства в сім’ї та невиконання обов’язків щодо виховання дітей, складено адміністративні матеріали (ст.173-2КУпАП та ч.1 ст.184 КУпАП).

Як повідомили Інформатору БІГ у правоохоронних органах, сім’я матеріально забезпечена. Сам батько вважає, що виховує доньку правильно і, що будь-яких утисків, фізичних або моральних знущань до неї не застосовує. Дівчинка ж розповідає, що після смерті мами від онкозахворювання, 2 роки тому, вся хатня робота лягла на її плечі і часто-густо вона отримувала “на горіхи”, якщо не встигала щось зробити. Також у дитини впав рівень знань, хоча в школі відносини з однолітками і вчителями добрі.

Дитину тимчасово перевезли у безпечне місце. Вже найближчим часом вирішуватиметься питання про її вилучення від кривдника.

Поліція Київщини закликає дітей: якщо ви стали жертвами або свідками фактів домашнього насильства, не мовчіть! Звертайтесь до правоохоронців за номером “102”!

Факт домашнього насильства підтвердився

На місце події було викликано ювенального поліцейського та фахівців служби у справах дітей Вишневої міської ради

Раніше Інформатор БІГ писав як підтримати підлітка в умовах війни: поради від психологів UNICEF. Також читайте: в Україні набирає популярності та стає дуже активним новий молодіжний рух “Редан”. Це напрямок молодіжної субкультури, який поширився у лютому 2023 року.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору