Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Модульні заклади освіти – альтернатива зруйнованим українським школам

Досвід зведення модульних закладів освіти в Україні стане справжньою альтернативною зруйнованим українським школам, які постраждали під час повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на освітнього омбудсмана Сергія Горбачова.

Зазначається, що в Україні досвід побудови таких модульних споруд для потреб освітнього процесу з’явився ще до початку повномасштабної війни, адже Київський університет імені Бориса Грінченка ще у 2019 році побудував у Києві на Русанівці для факультету педагогічної освіти модульний двоповерховий гуртожиток для студентів.

«Під час повномасштабної війни багато закладів освіти було зруйновано, і громади почали шукати швидкі можливості для відновлення освітнього процесу. Зокрема, модульний дитячий садок та модульний освітній простір було зведено в селі Загальці», – йдеться у дописі.

Сергій Горбачов стверджує, що після спілкування з представниками громад, освітніми управлінцями, керівниками  закладів освіти міста Києва, Київської та Житомирської областей щодо їхнього досвіду зведення модульних споруд для освітнього процесу, усі вони наголосили, що такі модульні школи, особливо в умовах війни, дозволяють швидко забезпечити доступ до освіти, відновити очне навчання або усунути нестачу житлового фонду для студентів.

«Усі споруди, окрім гуртожитку, надали закордонні донори. А закупити та встановити самостійно модульні споруди поки громади не можуть, бо поки наше законодавство не дозволяє це зробити. Тому частина освітян та представників влади звертають увагу, що в Україні необхідно змінювати норми та підходи у будівництві відповідно до європейських норм. Від багатьох представників громад та фахівців ми чули запитання: Чому в Європі можливо зводити модульні споруди, а в України – ні?» – резюмував освітній омбудсмен.

Заміна зруйнованим закладам освіти в Україні

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що у Бородянській громаді відкрили модульний освітній простір.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору