Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Бучанщині окупанти розстріляли автівку з цивільними: 12-річний Владик помер на очах у своєї сім’ї

Рік тому, 9 березня 2022 року, 12-річного Влада Магдика розстріляли російські окупанти в Київській області. Хлопчик помер в автівці на очах у своєї сім’ї.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на ТСН.

В селі Раківка Бучанського району, яке тоді було окупованим, сім’я Влада їхала до родичів, щоб забрати їх та разом втекти від окупації. Але не встигли – дорогу перетнули озброєні російські військові на бронетранспортерах.

Минув рік і трагічну історію свої сім’ї наважилася розповісти старша сестра загиблого Влада Аня. Дівчина згадала події того страшного дня.

Вона згадує, що в той момент кожен, хто сидів в автівці відчув страх, розгубленість та бажання втекти від реальності.

“Але коли пролунав постріл я відчула реальність своїм тілом, а Влад не відчув, бо одразу помер. Мій менший брат помер на моїх очах, але я тоді цього ще не усвідомлювала, бо відчула, що мені важко дихати. Спочатку побачила кров на собі, а потім побачила Влада, який нібито просто злякався та сховався, поклавши голову до низу. Я йому сказала: “Владік, вставай”. Він не відгукувався. Потім просто вигукувала його ім’я, але у відповідь нічого. Далі момент, коли я бачу на ньому кров. І розумію, що вона не моя”.

Коли сім’я повернулася назад додому, до Гаврилівки, тато сказав, що Влада більше немає. “У той момент я дуже захотіла жити, – розповідає дівчинка, – і моя мрія здійснилася”.

“Я зараз жива, дихаю, ходжу, плачу, сміюся. Але хлопчик, якому було всього 12 років цього більше не зможе”, – каже Аня.

“Подумайте, я вам розповіла про випадок зi своєї родини. А скільки таких родин по всій Україні! Скільки дітей, не відчувши смак життя, покинули цей світ, через те, що “нас прийшли спасти”! Від несправедливості я інколи хочу кричати…” – розповідає Аня.

Влад Магдик, який загинув від кулі окупанта

Аня Магдик з нині вже покійним братиком

Аня і Владик Магдики

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Нацполіція повідомила окупантам підозри у розстрілі цивільних на Київщині. Місцеві мешканці разом із маленькими дітьми намагалися втекти з Ірпеня, але натомість стали мішенню військових рф.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Фото: Аня Магдик

Нагору