Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У селах Ірпінської територіальної громади встановлюють нові системи оповіщення

У селах Ірпінської міської територіальної громади встановлюють нові системи оповіщення населення про виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

В різних частинах Ірпеня встановлені рупорні IP гучномовці, якими підтримується мережева трансляція – відтворення аудіофайлу або аудіопотоку в реальному часі. Із ситуаційного центру Муніципальної варти можна транслювати різні повідомлення інформаційного характеру, або ж оповіщати відвідувачів про виникнення надзвичайної ситуації.

“Навесні новими системами оповіщень для відкритих територій почали оснащуватись села нашої громади. Всі вони працюватимуть від пульта ДСНС. Ці сигнально-гучномовні пристрої обладнані акумуляторною батареєю з електроживленням не тільки від зовнішнього джерела живлення постійного струму, а й від сонячних батарей. Звук надходить із чотирьох зовнішніх активних акустичних систем, направлених у різні сторони. Перший блок оповіщення ми встановили неподалік школи в с. Михайлівка-Рубежівка. В найближчих планах встановлення таких же блоків у селах Козинці, Діброва і Забуччя”,- повідомили в Муніципальній варті.

Також на місці облаштування систем оповіщень монтуються камери із записом звуку, які підключаються до Ірпінської загальноміської системи відеоспостереження.

Ці сигнально-гучномовні пристрої обладнані акумуляторною батареєю з електроживленням не тільки від зовнішнього джерела живлення постійного струму, а й від сонячних батарей

Звук надходить із чотирьох зовнішніх активних акустичних систем, направлених у різні сторони

У селах Ірпінської МТГ встановлюють нові системи оповіщення населення про виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що відтепер додаток “Повітряна тривога” попереджатиме українців не лише про повітряну тривогу, а й про загрозу радіації, хімічні атаки та обстріли.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Руслан Семенець

Нагору