Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

До Бучі завітала віце-прем’єр-міністрка України Ірина Верещук

З робочим візитом у Бучу прибула віце-прем’єр-міністрка України Ірина Верещук, яка ознайомилася з роботою соціальних служб у місті.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що Верещук зустрілася з Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком та народною депутаткою Ольгою Василевською-Смаглюк, яка займається питаннями визволення цивільних полонених.

До того ж, вона зустрілася з відпущеними військовополоненими та внутрішньо переміщеними особами зі Сходу України, які змогли відкрити в Бучі власний бізнес і навіть перезапустити його після звільнення громади.

Пані Верещук також особисто поспілкувалася з вимушеними переселенцями у модульному містечку біля ліцею №3.

Пресслужба наголошує, що особливу увагу вона приділила дітям, зокрема, поговорила із тією самою Ангеліною з Маріуполя, яка полюбляє малювати патріотичні малюнки.

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України також додала, що 15 березня були передані списки цивільних полонених осіб з Бучанської громади.

«Понад три десятки українців, яких незаконно вивезли з території нашої громади, утримуються в росії. Ми пам’ятаємо про них і зробимо все, щоб повернути додому кожного», – сказала вона.

У свою чергу, Анатолій Федорук зауважив, що разом з Іриною Верещук вони відвідали Бучанський центр психологічної допомоги, де надають допомогу тим, хто вже був повернений з полону.

«Нещодавно ми проводили зустріч з родинами полонених у міській раді, щоб допомогти сім’ям у пошуках і скоординувати з відповідними службами.Наша спільна боротьба за звільнення полонених триває, тож якщо ви шукаєте своїх рідних або вони перебувають у полоні – зверніться у ЦНАП за адресою Енергетиків, 12 у Бучі», – резюмував мер Бучі.

Ірина Верещук з дівчинкою Ангеліною, що з Маріуполя

Ірина Верещук біля модульного містечка у Бучі

Віце-прем’єр-міністрка на Київщині

Ірина Верещук разом з представниками Бучанської громади

Ірина Верещук розповіла про списки цивільних полонених осіб з Бучанської громади

Раніше Інформатор БІГ також розповідав, що ексдепутат Британського парламенту Брукс Ньюмарк втретє відвідав Бучу, щоб особисто передати подарунок дівчинці Ангеліні з Маріуполя, яка наразі проживає у модульному містечку в Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: БМР

Нагору