Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У КОВА показали будинки, що отримають жителі Київщини, котрі втратили домівки через війну

За підтримки УВКБ ООН та Київської ОВА українська компанія QHome виготовляє та встановлює 100 будинків для сімей, які втратили домівку через повномасштабне вторгнення росіян на територію України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що нове житло розраховане на проживання 4 осіб та оснащене всім необхідним. Але у КОВА наголошують, що першу партію будинків буде надано найбільш постраждалим від війни громадам Бучанського району.

Одну з родин, для якої вже встановили такий будинок у селі Ніжиловичі Бучанського району, відвідали заступник голови Київської ОВА Микола Бойко та Представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Будинок родини був повністю зруйнований внаслідок авіаудару російських військ. А тому з тих пір сім’ї довелося винаймати житло в іншому місці.

У пресслужбі підкреслюють, що отримання збірного будинку – це можливість повернутися на свою землю та громаду і почати будувати своє життя заново.

«Збірні будинки виготовлені з міцних матеріалів та оснащені меблями українського виробництва. Після встановлення вони одразу готові до експлуатації. Площа становить 25 квадратних метрів, та розрахована на 4 особи. Будинок обладнаний усім необхідним, зокрема тут є піч на дровах, кондиціонер, холодильник, туалет і душ, кухнею. Крім того, він обладнаний меблями – ліжками, столом та стільцями», – пояснюють у дописі.

Заступник голови Київської ОВА Микола Бойко та Представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг

Нове житло для постраждалих, яке оснащене всім необхідним

Одна з родин, для якої вже встановили будинок у селі Ніжиловичі Бучанського району

Раніше Інформатор БІГ  розповідав, що т.в.о голови Київської ОДА Дмитро Назаренко відвідав Київщину та перевірив, як проходить процес відновлення зруйнованих росіянами будинків на Бучанщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: КОВА

Нагору