Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Прем’єр-міністр Латвії відвідав Бучу та Ірпінь

16 березня прем’єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш завітав до Бучі та Ірпеня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що в Бучі латвійський прем’єр оглянув експозицію в храмі Апостола Андрія Первозванного та вшанував пам’ять загиблих цивільних бучанців на місці масового поховання.

До того ж, він наголосив, що його країна наполягатиме на покаранні всіх причетних росіян за всі військові злочини на Київщині та в Україні в цілому.

Він також запевнив, що Латвія продовжуватиме підтримувати якнайшвидший вступ України до ЄС та НАТО, й робитиме все для прискорення цього процесу.

«Латвія передаватиме всі авто, які були впродовж року вилучені у латвійців за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, за їзду напідпитку.  Це рішення вже прийняте на урядовому рівні. Тож найближчим часом перші партії автівок вже відправлять в Україну», – йдеться у дописі.

А під час свого візиту до Ірпеня, міністр Латвії підтримав мера міста Олександра Маркушина в тому, що Україну треба починати відбудовувати вже зараз, а не чекати завершення війни.

«Наша позиція зрозуміла. Ми тільки-но прийняли в Латвії наш бюджет. І ми маємо кошти для України, які плануємо надати цього року для початку процесу відбудови. Тому ми погоджуємося з Вами, це важливо зараз, тому що люди живуть прямо зараз», – сказав Крішьяніс Каріньш.

Гості міста вшанували пам’ять загиблим під час окупації міста

Крішьяніс Каріньш у Бучі

Пан Каріньш вшанував пам’ять загиблих

Раніше Інформатор БІГ  розповідав про те, що ексдепутат Британського парламенту Брукс Ньюмарк втретє відвідав Бучу, щоб особисто передати подарунок дівчинці Ангеліні з Маріуполя, яка наразі проживає у модульному містечку в Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору