Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Чорнобильська АЕС отримала нове дозиметричне обладнання

Представники Фонду чистого майбутнього зі США нещодавно привезли на промисловий майданчик Чорнобильської АЕС дозиметричне обладнання, спрямоване на посилення безпеки працівників станції.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська атомна електростанція» (ДСП ЧАЕС).

У повідомленні зазначають, що ЧАЕС отримала, зокрема, зонд SmartCam для безперервного контролю повітря, переносний радіометр, чотири індивідуальні дозиметри, а також ліхтарі, радіостанції тощо.

Науковий радник Фонду чистого майбутнього Джейк Хекла розповів, що основною частиною цього вантажу є система SmartCam – пристрій безперервного контролю повітря. «Вона дозволяє відстежувати  радіоактивні ізотопи в повітрі, і призначена для того, щоб робітники та персонал на майданчику були в безпеці», — коментує Джейк Хекла.

Співробітники ДСП ЧАЕС раді новому обладнанню, кажуть, що воно  збільшить арсенал пристроїв цеху радіаційної безпеки. Водночас зауважують, що працювати на ньому можна буде лише після доукомплектування та перевірки.

«Після пережитої окупації станція неабияк потребує поповнення парку обладнання, зокрема дозиметричного. Наші запити до благодійних фондів та організацій є дуже широкими, і ми завжди вдячні будь-якій допомозі!», — зауважив начальник радіоекологічної лабораторії ЧАЕС Валентин Кислюк.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що вперше в Україні поліцейські отримали унікальні кінологічні авто Toyota Hilux для перевезення службових собак від фундації Howard G. Buffett Foundation.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                                               Інесса Швець

                                                                                                                                           Фото: ДСП ЧАЕС

Нагору