Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Продав неіснуючу сільгосптехніку на 1 млн грн

Поліція Київщини спіймала зловмисника, який продавав неіснуючу сільгосптехніку та квадроцикли на 1 млн грн.

Про це Інформатор БІГ повідомляє з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Зазначається, що до поліції звернувся 20-річний житель селища Димер та повідомив про те, що він замовив через один із месенджерів мобільний телефон та надіслав передплату у розмірі майже 7 тисяч гривень, проте товару так і не отримав.

Правоохоронці Київщини встановили особу шахрая. Це 23-річний житель села Софіївська Борщагівка. Чоловік пропонував купити техніку за привабливими цінами, але для цього наперед вимагав повну оплату товару або передплату у розмірі половини суми від вартості.

«За даними слідства, підозрюваний через популярні інтернет-сайти розміщував оголошення про продаж різного виду сільгосптехніки та квадроциклів. Щоб викликати у покупців довіру, чоловік представлявся військовослужбовцем або працівником Державної прикордонної служби. На підтвердження своїх слів він надсилав фото службового посвідчення та паспорту громадянина України, виданих на чуже ім’я», – йдеться у дописі.

Чоловік заявляв, що за 5-10 тис грн зможе доставити замовлену техніку на будь-яку адресу, ілюструючи такі повідомлення фото з інтернету. Цікаво, що оплату за товар та доставку потерпілі повинні були здійснити тільки через термінал.

«Отримавши від жителів столиці та інших регіонів України грошову передплату за товар та доставку, підозрюваний припиняв зв’язок із потерпілими, а отриманими грошима розпоряджався на власний розсуд», – пише пресслужба.

Відомо, що від дій зловмисника постраждало понад 30 громадян на суму близько 1 млн грн. Загалом встановлена його причетність до скоєння 47 злочинів на території м. Києва, Сумської, Миколаївської, Львівської, Житомирської, Хмельницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Волинської, Вінницької, Тернопільської областей.

«У ході проведення обшуку за місцем проживання вилучено грошові кошти у сумі близько 1 млн грн, банківські картки, мобільний телефон, сім-картки, ноутбук. З метою відшкодування збитків потерпілим заблоковано кошти підозрюваного на рахунку одного з банків у сумі понад 500 тис грн. Наразі до Дарницького районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання чоловіку запобіжного заходу», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Речові докази зловмисника

Карта, на яку потерпілі перераховували кошти

Обіцяний товар, який так і не дійшов покупцям

Фото правопорушника

Раніше Інформатор БІГ також повідомляв про те, що у торговельному центрі Броварів поліцейські затримали злочинця з ножем, який намагався зґвалтувати жінку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: Офіс Генпрокурора

Нагору