Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Суд арештував активи начальника охорони Януковича

Суд наклав арешт на все майно В’ячеслава Заневського, який працював начальником охорони у президента-втікача Віктора Януковича. Серед арештованих активів – земля на Київщині.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу СБУ.

Рішення винесено в межах кримінального провадження про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади майно начальника служби безпеки президента-втікача, який займав цю посаду протягом 2008-2012 років.

Зазначається, що загалом арештовано активів на майже 50 млн грн, а саме:

• елітного готельного комплексу в Буковелі загальною площею понад 1,2 тис. м2;
• квартири в центральному районі Києва загальною площею понад 200 м2;
• двох паркомісць у Києві;
• 5 земельних ділянок загальною площею понад 1 га, розташованих на Київщині, а також в Ялті та Івано-Франківській області.

Наразі правоохоронці також перевіряють причетність В’ячеслава Заневського до фінансування російської армії у війні проти України.

У ході обшуків у столичній квартирі зрадника було виявлено:

• 13 одиниць зброї, у тому числі колекційної;
• понад 5,6 тис. набоїв;
• мобільні телефони, комп’ютери, документи та чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

Офіс Генпрокурора зауважив, що під час збройної агресії рф поза офіційними пунктами пропуску Заневський покинув підконтрольну Україні територію. Перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Донецької області та АР Крим, він фінансував дії, вчинені з метою зміни меж території України та здійснював дії, спрямовані на пособництво державі-агресору.

Не пізніше грудня 2022 року підозрюваний очолив охорону губернатора Ульяновської області росії та був разом з ним 26 грудня 2022 року в тимчасово окупованому Маріуполі.

Вилучене майно начальника охорони Януковича

Нагороди зрадника України

Знахідки у маєтках Заневського

Речові докази, що доводять причетність чоловіка до підриву суверенності країни

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що Суд арештував 46 млрд грн активів Констянтина Жеваго для відшкодування збитків банку «Фінанси та кредит».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: СБУ

Нагору