Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Фінансова та психологічна допомога для постраждалих від російської окупації бучанців

Цивільні бучанці, які постраждали від воєнних злочинів росіян, зможуть отримати одноразові грошові виплати, правовий супровід та консультацію психолога.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

За ініціативи Харківської правозахисної групи та Данського інституту по боротьбі з катуваннями DIGNITY, постраждалі бучанці можуть отримати:

• одноразову виплату в 3000 гривень;
• безкоштовний супровід у національних органах, підготовку документів для Міжнародного кримінального суду та Комітету з прав людини ООН;
• безкоштовну консультацію психолога, оплату послуг психотерапевта на довготривалій основі для виведення з кризового стану.

Важливо, що допомога надається лише тим, хто: отримав поранення, був у полоні, став жертвою катувань чи зґвалтувань та є близькою людиною загиблого цивільного чи зниклого безвісти українця.

Фахівці прийматимуть тільки за попереднім записом 24 березня за адресою: Буча, блв. Б. Хмельницького 5/5А.
Номер для зв’язку: + 38 050 555 27 95. Також можна заповнити онлайн-анкету.

Раніше Інформатор БІГ також розповідав, що мешканці Гостомеля можуть зігрітися, поспілкуватися, отримати соціальну та психологічну підтримку у пункті обігріву, за адресою вул. Мирна 10 (район Баланівки). До того ж, у разі необхідності можна відвідати банк одягу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору