Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

По спорудам Професійного ліцею у Ржищеві Київської області вночі було не менш, ніж чотири удари шахідами – місцеві

У ніч на 22 березня рф атакувала Київщину дронами, через що в Ржищеві загинуло восьмеро людей та було пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Інформатор UA.

За інформацією місцевих, росіяни цілились саме по гуртожиткам, де мешкають учні та викладачі професійного ліцею, а також працівники підприємств містечка.

Сім’я Маргарити Дроценко, гуртожиток якої зруйнували, розповіла, що окупанти запустили 4 дрони: два з них влучило в один гуртожиток, ще один – в другий гуртожиток, четвертий потрапив до навчального корпусу професійного ліцею.

Маргарита Дроценко із чоловіком та маленькою дитиною мешкала саме на п’ятому поверсі гуртожитку у Ржищеву – саме туди й поцілили дрони

«Ми спали, тривоги не чули. Прокинулись від сильного вибуху. Ми проживали на 5-ому поверсі зруйнованого гуртожитку. В чому були – побігли до підвалу. Навіть одягнутися не встигли. Перший вибух пролунав, як потім ми глянули – метрів в 50 від нашого гуртожитку. Десь за 2 хвилини прилетіло по нашому дому. Якраз у п’ятий поверх. Нашому сусідові відірвало ногу. Його пізніше спустили, але там була травма, несумісна з життям. Він стік кров’ю ще до того, як його встигли завантажити у «швидку», – пригадує Маргарита.

Наразі офіційно відомо про 8 загиблих, серед яких є сусід родини Дроценко. Це машиніст місцевого заводу «Радіатор» Олександр Горгуль, про смерть якого стало відомо вже в соціальних мережах.

Машиніст Олександр Горгуль загинув внаслідок ударів по гуртожитку, отримавши травми, несумісні з життям

За словами Маргарити, від прильоту люди почали тікати з підвалу, адже подумали, що будинок може впасти і завалити їх. Тікали до найближчого лісу.

«І тут знову приліт. Вибухова хвиля була настільки сильної, що нас з ніг позбивало, а дітей у повітря попіднімало», – пригадує жінка.

Зараз Маргарита з донькою та чоловіком перебувають у рідних. На жаль, всі заощадження, документи та речі родини –згоріли, а тому сім’я Дроценків й досі не може відійти від шокового стану.

Вона також поділилася, що після відбою тривоги вони вже повернулися родиною до зруйнованого будинку та побачили водія «швидкої», якому осколком розпороло живіт. Ймовірно, що його вбило уламком під час четвертого за рахунком удару. Відомо, що це 38– річний Сергій Медведенко, який був кваліфікованим водієм екстреної медичної допомоги. За словами його колег, він був світлою, доброю, життєрадісною людиною та люблячим батьком двох діточок. Відповідно, через чергові злочини рф без батька залишились двоє дітей: хлопчик 14 років та дівчинка 10 років.

Водій швидкої Сергій Медведенко працював на місті вже після перших прильотів. Це коштувало йому життя, бо агресор не зупинився та продовжував бити по цивільним будівлям

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про наслідки нічної атаки дронами в Київській області.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору