Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Поліція оголосила про підозру військовому рф, який розстріляв волонтера під час окупації Київщини

Слідчі Нацполіції оголосили про підозру 27-річному єфрейтору, військовослужбовцю 5 отбр, в/ч 46108 зс рф Ільярову Саяну Афанасійовичу за ч.2 ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального Кодексу України, який вбив волонтера та сховав тіло загиблого у каналізаційному колодязі Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Національну поліцію України.

Зазначається, що чоловік розвозив продуктові набори по селах Бучанського району, але вечері, коли він віз харчі багатодітній родині, окупанти почали стріляти по його автомобілю, через що чоловік отримав поранення та все ж вижив.

«Військові рф витягнули його з автомобіля та вистрелили в голову. Аби приховати злочин, окупанти сховали тіло загиблого у каналізаційному колодязі», – пише пресслужба.

Наразі встановлено, що після вбивства цивільного росіяни обшукали його автомобіль та викрали продукти з мобільним телефоном вбитого. Додатково окупанти перевірили документи, які були в кишені чоловіка.

Дружина загиблого наголосила, що чула постріли неподалік від їхнього помешкання, але тоді ще не розуміла, що це вбивають її чоловіка.

«Я чула, як вони стріляли, сміялися. Вже потім з’ясувалося, що саме в цей час вони розважалися, розстрілюючи мого чоловіка. Ми шукали його тіло шість місяців. Скільки шукали, стільки сподівалися, що знайдемо. Його телефон три рази з’являвся в мережі. Я йому постійно намагалася додзвонитися. Я й досі не видаляю номер його телефону», – поділилася жінка.

На сьогоднішній день переважна більшість особового складу батальйонної і тактичної групи окремої 5-ї танкової бригади вже ідентифікована. Слідчі дії досі тривають.

Фото чоловіка, який був безжально застрелений окупантами

Вулиця, де окупанти розстріляли волонтера

Тіло волонтера, яке знайшли на узбіччі дороги у колодязі

Взуття страченого окупантами чоловіка в колодязі

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору