Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпені продовжується демонтаж зруйнованих росіянами приватних будинків

В Ірпені продовжується демонтаж зруйнованих будинків і вивіз будівельного сміття за кошти міського бюджету та в рамках співпраці з ПРООН.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що домовленість ПРООН надає фінансування на демонтаж близько 100 приватних будинків, які не підлягають відновленню.

Загалом в Ірпені було повністю знищено 1482 приватні будинки, які вже неможливо було відбудувати. Ще 1130 – отримали пошкодження, які все ж таки підлягають ремонту.

«Хочу відмітити, що протягом минулого року завдяки державному, обласному та місцевому бюджетам, благодійному фонду «Карітас», Укрзалізниці, компанії «Леруа Марлен» та  ГО «Добробат» було замінено пошкоджені вікна, двері, відремонтовано дахи чи здійснено поточний ремонт у 322 приватних будинках Ірпінської громади», – розповів Маркушин.

Він підкреслив, , що роботи ще багато, але Ірпінську міська рада щодня наполегливо працює для того, щоб знайти фінансування, донорів та благодійників, які допоможуть не лише зносити зруйновані будинки, але й будувати нові.

А на сайті Фонду відновлення Ірпеня можна ознайомитися зі зруйнованою соціальною та житловою інфраструктурою міста й допомогти у його відбудові.

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що у Бучі триває демонтаж зруйнованих приватних будинків місцевого населення, які постраждали під час повномасштабного вторгнення росіян на Київщину.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору