Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Близько 20% населення Київщини виїхало з регіону від початку повномасштабної війни з росією

Згідно результатів опитування, майже 20% населення Київщини виїхало за кордон з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на результати опитування Центру економічної стратегії та дослідницької агенції  Info Sapiens для «Економічної правди».

Зазначається, що половина українців, які виїхали за кордон – це діти. Серед дорослих більшість (83%) становлять жінки, переважно (42%) у віці 35-49 років.

Серед опитаних людей найбільше жителів Києва (14%), Дніпропетровської (12%) та Харківської (11%) областей.

До того ж Київщина опинилася на другому місці серед областей України, з яких виїхало найбільше населення.

«Найбільша частка населення виїхала із Запорізької області (23%), а також Києва та Київської області (близько п’ятої частини від довоєнного населення). Від 15% до 20% населення виїхало з Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей», – пише видання.

Відомо, що на сьогоднішній день більшість українських біженців перебувають у Польщі (38%), Німеччині (20%), Чехії (12%) та Італії (6%).

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що майже 700 військовозобов’язаних чоловіків втекли за час війни за кордон та не повернулися.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору