Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Що потрібно знати жителям Київщини про е-рецепт?

Для полегшення та ефективності процесу призначення ліків, весною в Україні буде впроваджено електронний рецепт на всі рецептурні ліки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на КОВА.

Зазначається, що цифровий інструмент дозволить посилити контроль за відпуском рецептурних ліків у аптеках, адже виключно медичний спеціаліст може підібрати безпечне та ефективне лікування, а також запобігти можливим негативним наслідкам самолікування.

«Рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання паперових рецептурних бланків. При цьому задля своєї зручності саме пацієнт зможе обрати, за яким рецептом він бажає придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим», – зауважила пресслужба.

У КОВА наголошують, що важливо завчасно перевірити інструкцію лікарських засобів, які ви вживаєте, та якщо вони рецептурні – подбати про отримання відповідного рецепта у свого лікаря у квітні.

Важливо, що рецепт виписати можуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП.

«На сьогодні електронний рецепт є одним із найпоширеніших електронних медичних інструментів в Україні. Так, лише у Київській області було виписано понад 41,7 тис. електронних рецептів на антибіотики та ще майже 700 – на наркотичні (психотропні) лікарські засоби», – йдеться у дописі.

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що лікарня, пологовий будинок та амбулаторії Бучанщини отримали гуманітарну допомогу ліками.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору