Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Розвиток медичної галузі у Бородянській громаді

Як розвивається медична галузь у Бородянській громаді.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бородянську територіальну громаду.

Зазначається, що протягом 2022 року, зважаючи на час окупації та деокупаційне відновлення, Бородянською селищною радою здійснено ряд заходів із фінансової та матеріально-технічної допомоги КНП БСР «Бородянський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП БСР «Бородянська центральна районна лікарня».

За інформацією начальниці фінансового управління Олени Григораш, у 2022 році з бюджету Бородянської територіальної громади КНП БСР «Бородянська ЦРЛ» за Комплексною програмою фінансової підтримки було виділено 6 мільйонів 97 тисяч 600 гривень на оплату послуг з енергопостачання та послуг з організації харчування пацієнтів лікарні.

За цією ж Програмою з бюджету Немішаївської та Пісківської тергромад отримано на фінансування роботи військово-лікарських комісії 293 400 грн. та 178 000 грн. Крім цього, за рахунок співфінансування придбано обладнання (крісло пологове та аудіометр): 325 300 гривень  від Бородянської ТГ плюс 37 500 грн. від Немішаївської ТГ. На Програму організації донорства крові та її компонентів Бородянською ТГ виділено 75 тисяч гриіень Немішаївською – 104 600 грн.

Відомо, що на 2023 рік з бюджету Бородянської тергромади заплановано виділення на І півріччя 5 мільйонів 123 тисяч 100 гривень на оплату послуг з енергопостачання, з організації харчування пацієнтів ЦРЛ та роботу ВЛК.

Додатково на роботу ВЛК Немішаївською ТГ сплановано виділення 468 тисяч гривень, з бюджету Пісківської ТГ очікується 261 тисяч 600 гривень.

На Програму організація донорства крові та її компонентів із бюджету Бородянської ТГ сплановано виділення 100 тисяч гривень, Немішаївської ТГ – 220 тисяч 100 гривень.

У 2022 році за Програмою надання первинної медико-санітарної допомоги населенню Бородянської селищної територіальної громади та відновлення матеріально-технічної бази КНП БСР «Бородянський ЦПМСД», профінансовано 5 мільйони 626 тисяч 981 гривень, відповідно до Програми діяльності і розвитку пункту невідкладної медичної допомоги КНП БСР «Бородянський ЦПМСД» – 3 мільйони 637 тисяч 223 гривень, за Програмою відшкодування вартості лікарських засобів для лікування захворювань окремих груп населення – 293 тисяч 577 гривень.

На ці ж Програми у 2023 році Бородянською селищною радою передбачено: 3 мільйони 215 тисяч 500 гривень, 4 мільйони 388 тисяч 500 гривень та 200 тисяч гривень відповідно.

«В рамках співпраці з гуманітарною організацією Project HOPE (США) з реалізації Проєктів «Відновлення об’єктів будівництва соціальної інфраструктури зруйнованих та пошкоджених в результаті збройної агресії рф» здійснено поточний ремонт приміщення КНП БСР «Бородянська центральна районна лікарня» Тут сума інвестицій складала 1 мільйон 62 тисячі 42 гривні. Крім цього, на найближчій сесії буде розглянуто питання фінансової підтримки КНП БСР «Бородянська ЦРЛ» в розмірі 3 мільйони гривень для матеріального заохочення працівників закладу», – резюмує пресслужба.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що потрібно знати жителям Київщини про е-рецепт, який буде впроваджено для полегшення та ефективності процесу призначення ліків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору