Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ірпінський хортингіст Михайло Сергієнко виборов звання чемпіона України

За підсумками  чемпіонату України з хортингу, який нещодавно відбувся у Броварах, троє хортингістів з Ірпеня здобули призові місця.

Як  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Українську федерацію хортингу, черговий чемпіонат України з хортингу, у якому взяли участь понад 300 спортсменів з 13 областей України, завершився у річницю заснування федерації та завершено.

За результатами турніру, у командному заліку склалась така картина: на першому місці – столичні спортсмени, на другому – хортингісти з Чернігівщини, третє місце посіла Київська область.

Переможні місця вибороли й ірпінські спортсмени. Інформатору БІГ стало відомо, що Михайло Сергієнко – вихованець тренера Віктора Сергієнка – здобув звання чемпіона України. Також відзначились підопічні   тренера Христини Кузнєцової:  Ілля Огнєв  здобув срібну медаль, а Андрій Мельник – срібну.

Перемога у змаганнях спонукає йти до нових вершин!

До речі, до початку повномасштабної війни штаб-квартира Української федерації хортингу базувалася в Ірпені, у приміщенні ліцею №3, що на вулиці Северинівській. Ліцей був пошкоджений під час бойових дій, нині триває відновлення приміщень.

Директор ліцею Станіслав Федоров вже кілька років очолює українську федерацію хортингу, а також є  першим віце-президентом Всесвітньої федерації хортингу.

Раніше Інформатор БІГ  розповідав, що одним з найбільших бажань Станіслава Федорова було проведення чемпіонату Європи з хортингу в Бучі, але через війну це довелося відкласти. Втім, сподіваємось, що з часом бажання директора здійсниться.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                                 Інесса Швець

Нагору