Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Урожай-2023: понад 10 тисяч гектарів посівних земель на Київщині потрібно розмінувати

Щойно на Київщині почалася посівна кампанія під урожай нинішнього року, як завадив сьогоднішній снігопад. Тим часом в області вже посіяно 2,88 тисяч гектарів ранніх ярих зернових культур, засіяно 7,4% гірчиці від запланованої площі.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Однак цьогорічна посівна кампанія буде дуже непростою. Адже, як пояснюють у Київській ОВА, нині в області потребують обстеження та розмінування 10,41 тисяч га земель сільгосппризначення у трьох районах. Окрім Бучанського, у Вишгородському та Броварському районах аграріям доведеться виходити.на посівну лише після обстеження земель саперами.

«Загалом у 2023 році на проведення комплексу весняно-польових робіт аграріями Київської області планується задіяти 1150,9 тисяч гектарів посівної площі. Під зернові культури прогнозується залучити 581 тисяч га, що становить понад 50% від загальної площі. Озимих на зерно – 173,4 тис. га, ярих зернових та зернобобових – 407,6 тис. га», – йдеться у повідомленні.

У Київській ОВА деталізують, що загалом посівні площі ярих зернових та зернобобових культур, а саме пшениці, ячменю, вівса, гороху, гречки та проса, залишаться на рівні 2022 року. А ось кукурудзи на зерно, якої заплановано посіяти менше, ніж минулого року на 19,5 тисячі гектарів.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на Київщину прийшов потужний циклон.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                             Інесса Швець

                                                                                                                          Фото: agrotimes

Нагору