Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Сніг і вітер: на Київщину прийшов потужний циклон

У БІГ-регіоні вже захурделило. Разом із зниженням температури повітря прогнозують ожеледицю, оголошено  І рівень небезпечності (жовтий). Така погода  може ускладнити роботу енергетичної та  комунальної галузей, призвести до порушення руху транспорту.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Український гідрометцентр.

Зазначається, що завтра, 29 березня, на Київщині очікується зниження температури повітря разом з поривами вітру.

«Хмарно. Вночі помірний, вдень невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 метрів на секунду, вночі та вранці пориви 15-20 метрів на секунду. Температура по області вночі 0-5° морозу, вдень 0-5° тепла; у Києві вночі 1-3° морозу, вдень 0-2° тепла. Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи енергетики, комунального господарства та порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць», – йдеться у повідомленні.

БІГ-регіон уже відчуває наслідки погодних сюрпризів через потужний циклон.

«Чекаємо погіршення погоди на території Бучанської громади та по всій Київській області. Тож одягайтеся тепліше, не забувайте вдома дощовики й парасолі. І будьте обережні, раптом буде слизько», – застерігає Бучанська міська рада.

За словами синоптика Наталки Діденко, потепління прийде лише в кінці тижня.

Раніше Інформатор БІГ публікував поради Патрульної поліції Київщини, яких варто дотримуватися за такої погоди. Водіям варто бути уважними за кермом, стежити за дорожньою обстановкою та дотримуватися правил дорожнього руху, а пішоходам – переходити дорогу лише у встановлених місцях та використовувати  світлоповертаючі елементи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                             Інесса Швець

                                                                                                          Фото: Анастасія Діденко

Нагору