Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Зібрано докази щодо злочину військового рф, який імітував розстріл жительки Ірпеня

Обвинувальний акт щодо російського військового, який наставляв автомат до голови жительці Ірпеня, слідчі Національної поліції скерували до суду.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на управління комунікації Національної поліції України.

Зазначається, що поліцейські встановили факти знущання з мирного населення рядовим російської  армії та  іншими російськими військовослужбовцями під час тимчасової окупації Ірпеня у березні минулого року.

Справжнє жахіття довелось пережити місцевій жительці – матері військового ЗСУ.

«У ході слідства встановлено, що 22 березня 2022 року військовослужбовці 31 окремої десантно-штурмової бригади повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації знаходилися на території житлового комплексу «Зелений будинок» у м. Ірпінь. Обвинувачений разом з іншими російськими військовослужбовцями перевіряв людей, які ховалися в підвалі приміщення цього житлового комплексу, щоб виявити патріотично налаштованих громадян. Оглянувши мобільний телефон потерпілої, він виявив фото її сина, який перебував у лавах ЗСУ. Після цього обвинувачений приставив жінці до голови свій автомат та імітував розстріл, натиснувши на  спусковий гачок. Потерпіла отримала сильну психологічну травму», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазнають, що під час слідства вони зібрали доказову базу причетності до цього злочину російського військового.

« Працівники Управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту Головного слідчого управління Національної поліції України направили в Ірпінський міський суд Київської області обвинувальний акт відносно військовослужбовця рф за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.За вчинення воєнного злочину обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років», – повідомляють в управлінні комунікації Нацполіції України.

І деталізують, що досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювалось за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводу працівників Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що в Ірпені вшанували полеглих оборонців міста та захисників України. Під час бойових дій у місті  загинуло 39 бійців тероборони, 50 військовослужбовців ЗСУ та 300 цивільних жителів громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                         Інесса Швець

                                                                                         Фото: Нацполіція України

Нагору