Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Двох фігурантів справи про «п’яні вечірки» випустили під заставу

Двоє івано-франківських «блогерів», що організовували у Києві «вечірки», де знущалися з дівчат та знімали це на відео – вийшли під заставу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на «Громадське».

Відомо, що лише один з фігурантів справи про так звані «п’яні вечірки» у Києві – Андрій Ярина – досі залишається під вартою. Прикарпатські «стрімери» Ярослав Домбровський та Олег Захаров, які знімали потерпілих дівчат на відео, зуміли вийти на волю, сплативши заставу в 150 прожиткових мінімумів кожен. А тому наразі прокуратура готує оскарження.

Зазначається, що Домбровського, якого підозрюють у поширенні специфічного контенту, та Захарова, який, імовірно, вчиняв щодо дівчат насилля, суд відправив під варту, але з можливістю внесення застави. Ціна питання – 402 тисячі гривень.

Хлопці скористалися своїм правом, внесли кошти і зуміли вийти з-за ґрат. Звичайно, що це не означає для них повної свободи, адже тепер «блогерам» необхідно буде на вимогу прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду, інформувати їх про зміну свого місця проживання чи роботи. Крім того, для них діє заборона на спілкування зі свідками й потерпілими.

У свою чергу, «Українська правда» повідомляє, що у прокуратурі таким рішенням незадоволені й готують оскарження.

«Прокуратура клопотала про безальтернативне тримання під вартою. Суд визначив заставу, бо стаття передбачає таку можливість. Суд також визначив другому фігуранту заставу. Вони у них однакові – 150 прожиткових мінімумів. Наразі ми готуємо оскарження», – сказала Олена Ковальова.

Ярослав Домбровський під час засідання Шевченківського райсуду Києва 3-го лютого

Андрій Ярина в Шевченківському суді 28 березня

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що правоохоронці Київщини оголосили вирок 21-річному блогеру, який був співучасником сексуального насильства та здійснення відеофіксації злочинних дій.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Фото: Ліля Гончарук, WatchersMedia

Нагору