Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Відновлення бучанських доріг та вуличного освітлення за 15,8 млн грн

Попри війну міські комунальні служби Бучі продовжують відновлювати деокуповане місто.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Інформатор.

Зазначається, що міське комунальне підприємство «Бучасервіс» замовило капітальний ремонт тротуару по вул. Вокзальна. На це вони планують витратити 8 млн 3 тис. 895 грн. Роботи проведе ТОВ «СБМУ «Підряд», які мають завершити до кінця березня 2023 року (можливо, вже провели). При цьому на роботи відвели трохи більше за 1 тиждень. Планували прокласти 2279 кв. м бетонних фігурних тротуарних плит та додатково нові бордюри. А ще встановлять 4 урни і засіють газон поряд. За результатами робіт мало з’явитися 479 тонн будівельного сміття та 1375 тонн ґрунту, які вивезуть на відстань 15 км.

Додатково СБМУ «Підряд» проведе роботи з капітального ремонту перехрестя доріг між вул. Яблунська та вул. Вокзальна. Це обійдеться у 5 млн 504 тис. 164 грн. Деталі робіт не розкриваються, але вони повинні були тривати з 9 березня по 31 грудня 2023 року.

КП «Бучасервіс» також оголосило тендер на поточний ремонт доріг у громаді на 7 млн 5 тис. 676 грн. Аукціон з визначення підрядника відбудеться 3 квітня. Йдеться про приведення доріг у громаді до ладу й без прив’язки до конкретного місця.

Відомо, що вуличне освітлення відремонтують на ділянці від залізничного переїзду Бучі до річки Буча. На це витратять 2 млн 304 тис. 204 грн. Роботи проведе ТОВ «Гранд Енерго» до кінця квітня 2023 року. Буде встановлено 90 ліхтарів на 45 опорах. До цього «Бучасервіс» придбало вже 100 світлодіодних світильників за 1 млн 34,9 тис. грн, але не для цієї ділянки.

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що сотні бучанців взяли участь у весняній толоці, яка відбулась 25 березня на кількох вулицях міста.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору