Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Суд у Франції відмовив Україні в екстрадиції бізнесмена Жеваго

Суд у французькому місті Шамбері відхилив запит української сторони про екстрадицію українського бізнесмена Костянтина Жеваго.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на видання «Українська правда».

«Суд відхилив запит після ретельного розгляду всіх матеріалів справи з урахуванням усіх доказів та аргументів, наданих стороною захисту», – йдеться у документі.

На думку українського бізнесмена, постанова французького суду підтверджує відсутність достатніх підстав для екстрадиції та доводить необґрунтованість висунутих обвинувачень.

«Це переслідування містить політичний мотив та явні ознаки піар-кампанії державних правоохоронних органів. Сподіваюся, що ДБР і Генпрокуратура нарешті вислухають мої аргументи і дотримуватимуться закону при подальшому розгляді цієї справи», – цитують у повідомленні слова Жеваго.

Адвокати також зауважили, що впродовж останніх чотирьох років бізнесмен неодноразово звертався і продовжує звертатися до ДБР та Офісу генерального прокурора з пропозицією надати свідчення, щоб почати обʼєктивне розслідування та забезпечити йому право на справедливе правосуддя. За їхніми твердженням, Жеваго хоче довести справу або до закриття, або до розгляду в суді якнайшвидше, але ані ДБР, ані Генпрокуратура не виявляють до цього інтересу, тим часом справа завдає шкоди діловій та особистій репутації підприємця.

Наразі українські правоохоронні органи ще не коментували рішення французького суду.

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що суд арештував активи Жеваго на 46 млрд гривень.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору