Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Бучанська окружна прокуратура подала позов до суду щодо Державної екологічної інспекції Столичного округу

Бучанська окружна прокуратура подала позов до суду в інтересах Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо визнання протиправними та нечинними рішень про збільшення меж селища Коцюбинського за рахунок земель природо заповідного фонду.

ро це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Державну екологічну інспекцію Столичного округу.

Зазначається, що у грудні 2021 року Державна екологічна інспекція Столичного округу провела перевірку Бучанської РДА за зверненням Дениса Москаля щодо незаконного змінення меж селища Коцюбинське за рахунок територій НПП «Голосіївський».

«В 2021 році Коцюбинською селищною радою та Бучанською районною радою було погоджено та затверджено проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області. Зазначена землевпорядна документація мала бути погоджена органом місцевого самоврядування за рахунок території якого планується здійснити розширення її меж, у даному випадку мало бути погодження Київської міської ради, оскільки Коцюбинська селищна рада збільшує площу населеного пункту з 87 гектарів до майже 3000 гектарів за рахунок територій міста Києва», – йдеться у дописі.

Враховуючи, що рішення про розроблення проекту із землеустрою щодо зміни меж селища Коцюбинське Київської області було прийнято 13.02.2020 на момент дії Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» (СЕО) та розширення меж здійснюється за рахунок територій природно-заповідного фонду, НПП «Голосіївський», проєкт землеустрою щодо встановлення меж селища Коцюбинське Київської обл. підлягав стратегічній екологічній оцінці, зважаючи на ймовірні наслідки для територій та об’єктів природно-заповідного фонду, яку так і не провели.

Відомо, що інформацію про результати перевірки Бучанської районної ради було направлено до Київської обласної прокуратури задля вжиття заходів реагування на дану ситуацію.

А вже 29 березня 2023 року Бучанською окружною прокуратурою Київської обласної прокуратури в інтересах держави в особі ДЕІ Столичного округу направлено позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду про визнання протиправними та нечинними рішень Бучанської районної ради Київської області від 20.10.2021 № 180-11-VIII «Про затвердження проекту землеустрою меж селища Коцюбинське Київської області» та Коцюбинської селищної ради від 31.08.2021р. № 162-1 I-IX «Про погодження проекту землеустрою (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області».

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що Бучанська міська рада затвердила на позачерговій сесії створення ландшафтного заказника «Ріка-Герой Ірпінь».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору