Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Музей української культури та побуту: спогади у річницю звільнення Київщини

Етнографічний комплекс «Українське село» 2 квітня запрошує усіх бажаючих відвідати експозицію «Бомбосховище» та відзначити річницю звільнення Київщини від російських окупантів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Етнографічний комплекс «Українське село».

Відомо, що захід відбудеться у приміщенні Недільної школи комплексу (Київська область, Бучанський район, село Бузова, вул. Дмитрівська, 1).

«Впродовж 26 лютого-8 березня 2022р. на території «Етнографічного комплексу «Українське село» в окупації, заблоковані для виїзду російськими танковими військами, перебували 65 гостей закладу та понад 40 співробітників з родинами. Російські ДРГ висадилися в 15 метрах від воріт історико-етнографічного музею «Українське село», метою існування якого є популяризація ідеї української національної ідентичності, самобутньої культури та побуту українського народу. Російські снайпери розпочали зачистку навколишньої території для проїзду ти дислокації своїх танків та іншої важкої бойової техніки», – йдеться у дописі.

Під час зустрічі Ви дізнаєтеся про: як пройшли 9 днів в бомбосховищі для людей, які до того не знали один одного; про постійні візити росіян з метою пограбування майна закладу; про подвиги співробітників та життя Комплексу в окупації до 1 квітня 2022р.; про те, як без водопостачання і кормів, під щоденними обстрілами залишилися живими усі до єдиного мешканці зоопарку; про розстріляних сусідів та знищені готелі, ресторани, склади, магазини та лікарні Бучанського району; про шкоду, яку заподіяла війна громаді та про післявизвольну відбудову з вірою в нашу Перемогу.

У програмі дня:
11:45 – 12:00 – спільна молитва за Україну у храмі Св. Вмч. Дмитра Солунського ПЦУ, що діє на території комплексу «Українське село».
12:00 – 12:40 – Розмови з очевидцями: фото, розповіді, спогади (Недільна школа, 2й поверх):
– Тарас Дідич, Голова Дмитрівської ОТГ;
– Людмила Закаблук, староста села Бузова;
– священик Богдан Тимошенко, настоятель храму;
– Оксана Величко, директор Комплексу «Українське село»;
– Катерина Тимошенко, директор етнографічного музею «Українське село»;
– Іван Постовіт, сторож Комплексу «Українське село»;
– гості, сусіди, співробітники Комплексу «Українське село».
12:40 – 13:00 – відвідування експозиції Бомбосховища.

Експозицію «Бомбосховище» можна відвідати 2 квітня протягом дня до 20:00 усім відвідувачам комплексу.

За детальною інформацією:
Катерина Тимошенко +38 099 5009008, skansen@etno-selo.com.ua

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що Бучанська громада отримала 47 мільйонів гривень з обласного бюджету на відновлення післявоєнного міста.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору