Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Десять потужних пікапів отримали сьогодні захисники неба України

Сім з десяти пікапів, переданих першого квітня ЗСУ проєктом ГеройCar, захищатимуть повітряний простір столиці та Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Суспільне.Новини

Повідомляється, що сьогодні Єдина національна платформа забезпечення ЗСУ колісним транспортом ГеройCar передала для ЗСУ 10 пікапів Ford F250 та F350. Вартість машин складає майже чотири мільйони гривень. Військові пояснюють, що на такі машини із шестилітровими дизельними двигунами можна встановити будь-який ПЗРК або  кулемет для збиття російських дронів, а також доставляти на фронт боєприпаси.

Як зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, 70% переданих сьогодні  пікапів захищатимуть Київську область та столицю.

«Мобільним вогневим групам ППО вдасться знищувати 80% дронів-камікадзе, а також збивати крилаті ракети та інші повітряні цілі, що летять на малій висоті. Ці підрозділи ЗСУ патрулюють у важкодоступних районах в умовах бездоріжжя і потребують транспорту високої прохідності”, – цитує  Суспільне.Новини Сергія Наєва.

Проєкт ГеройCar уже втретє надає для ЗСУ позашляховики. Для цього, як пояснив керівник проєкту Олександр Пугач, створено єдину національну платформу для збору заявок від військових на колісний  транспорт, придбання машин, які необхідні на фронті, доведення їх до відповідного технічного стану та доставки ЗСУ.

«Ми налагодили постачання машин зі США, Європи та Кореї і можемо забезпечити наших військових будь-яким транспортом, але саме зараз є потреба у пікапах». – розповів Олександр Пугач.

У межах проєкту військові вже отримали загалом 36 автомобілів. З них 19 – на захисті неба Києва.

Раніше Інформатор БІГ писав, що поліцейські Київщини отримали 10 нових автомобілів для ефективного виконання службових обов‘язків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Суспільне.Новини

Нагору