Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Знищені окупантами поліцейські автомобілі на Бучанщині замінили на нові

27 березня поліцейські Київщини отримали 10 нових автомобілів для ефективного виконання службових обов‘язків. Це стало можливим за підтримки всесвітньовідомої письменниці, спадкоємиці готелів “Шератон” та бізнесвумен Мітці Пердью. На заході також були присутні організація Police Executive Research Forum та її директор Чак Векслер, очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов, керівники Бучанського районного управління, а також поліцейські-герої, які рятували людей від окупантів на поліцейських авто.

Також “Інформатор БІГ” на власні очі побачив 8 поліцейських автомобілів, що були розстріляні й спалені у Бородянці та Ірпені. А саме – знищене авто ірпінського правоохоронця Сергія Близнюка, в якому його розстріляли російські військові у березні минулого року під час евакуації мирних жителів. Та понівечені кадирівцями автомобілі з Бородянки.

Автомобілі, що були розстріляні й спалені у Бородянці та Ірпені

Знищені окупантами поліцейські автомобілі на Бучанщині замінили на нові

Це наступний крок співпраці та підтримки від США. І це вже друга партія автівок, які безпосередньо передають поліції Київщини для виконання своїх повноважень. Минулого року благодійниця Мітці Пердью, яка продала свою каблучку за понад 1 млн дол. і допомагає поліції Київщини, мала можливість відвідати деокуповані населені пункти області, серед яких був і Бучанський район. Тоді поліція Київщини отримала 8 автівок для патрулювання Чорнобильської зони та прилеглого колишнього Іванківського району.

Це вже друга партія автівок, які безпосередньо передають поліції Київщини для виконання своїх повноважень

Ці ж 10 нових авто спрямують для підсилення патрульних служб та для оновлення автопарку поліції Київщини. Крім автомобілів, філантропка й благодійниця записала слова підтримки та вдячності усім правоохоронцям і українцям. “Автомобілі, які отримує поліція Київської області – є символом того, що США з вами. Вони символізують ту незліченну кількість американців, які сьогодні підтримують Україну. Ці автомобілі – є символом любові американців до України. Ми знаємо, що ви боритесь за всю цивілізацію!” – сказала Мітці Пердью.

“Ці автомобілі – є символом любові американців до України. Ми знаємо, що ви боритесь за всю цивілізацію!” – Мітці Пердью

За словами начальника поліції Київщини Андрія Нєбитова, американські партнери допомагають та підтримують поліцію області й словами, й навчанням, й матеріально-технічно для підвищення безпеки громад. І це не останній крок, адже американські друзі доводять, що вони підтримують і збройні сили, і цивільні проекти, і поліцейські.

Чак Векслер приїхав до України з Вашингтона вже вдруге, щоб допомогти. “Я знаю, яку важливу роль поліція відіграє в Україні, особливо, під час повномаштабного вторгнення, тому я завжди підтримував Україну і підтримую її зараз, і сподіваюся, що завдяки цим автівкам поліція Київщини зможе оперативніше виконувати свої функції”, – сказав директор Police Executive Research Forum.

Чак Векслер приїхав до України з Вашингтона вже вдруге, щоб допомогти

Захід з передачі авто провели у Бучанському районному управлінні поліції – звідки з 24 лютого всі поліцейські Бучанщини виходили на службу і туди ж поверталися. Тут вони спали, їли, організували смачну польову кухню. Тобто, фактично, у казарменному стані пробули до 15 квітня. Нині тут, в управлінні, зберігають понівечені під час окупації поліцейські авто для слідчих дій.

Звідси з 24 лютого всі поліцейські Бучанщини виходили на службу і сюди ж поверталися

Організували смачну польову кухню

ВАЗ 2107 останній виїджав з Ірпеня під час окупації під керуванням капітана Сергія Близнюка та у цій же автівці він й згорів через влучання снаряду – нині авто для слідчих дій залишається в Бучанському управлінні. “Сергій – сирота, а поліція була для нього наче рідний дім”, – розповідають про нього колеги. У капітана залишилась дружина та донька Мілана.

ВАЗ 2107 останній виїджав з Ірпеня під час окупації під керуванням капітана Сергія Близнюка

Сергій – сирота, а поліція була для нього наче рідний дім

У капітана Близнюка залишилась дружина та донька Мілана

Виведена з ладу через пошкодження ірпінська машина конвою

Ексклюзивний коментар начальника поліції Київщини Андрія Нєбитова про те, що відбувалось в Ірпені довкола поліцейського відділку та про загибель капітана Сергія Близнюка

Частину розстріляних авто використовували кадирівці для власних розваг під час окупації Бородянки. Андрій Нєбитов розповідає, що захоплення Бородянки було дуже раптове – спочатку був авіаобстріл, зруйнувалися багатовперхівки, на той час було поранено кілька працівників, а кадирівцям вдалося захопити певну техніку, яка не встигла виїхати в евакуацію, як і більшість людей. Використовували окупанти авто з адмінбудівлі поліції у Бородянці. З неї вони спочатку зняли стяг України, поставили свій, а потім взагалі спалили це приміщення. “Але ми зробимо його новим, сучасним та європейським, що буде поштовхом для розвитку”, – стверджує Нєбитов.

Частину розстріляних авто використовували кадирівці для власних розваг під час окупації Бородянки

За фактично місяць окупації на території Київської області загинуло 3 поліцейських під час евакуаційних заходів та 7 було поранено. 74 автівки було знищено або суттєво пошкоджено. Але завдяки співпраці з Нацполіцією та підтримці міжнародних партнерів й волонтерів, які передавали автівки просто із-за кордону, змогли повністю відновити автопарк правоохоронців. Зараз вже поліція Київщини оновлює старий автопарк, посилює та розвиває не лише автопарк, а й системи безпеки, що допомагають захищати людей. “Ми відновили систему й збільшили кількість камер відеоспостереження із функцією розпізнавання обличчя – їх буде більше 500, вони вже встановлені. Треба працювати, треба робити наше життя європейським, якісним в усіх сферах нашої життєдіяльності – це те заради чого також знаходяться наші воїни на фронті. Впевнений, ми переможемо і все відбудуємо!” – Андрій Нєбитов.

“За фактично місяць окупації на території Київської області загинуло 3 поліцейських та 7 було поранено. 74 автівки було знищено або суттєво пошкоджено”, – Нєбитов

Обмін сувенірами з міжнародними партнерами

Раніше Інформатор БІГ писав, що Поліцейський Немішаївської громади отримав нове службове авто замість спаленого рашистами. А також про те, що в Ірпені відкрили поліційну станцію.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інна Никоненко

Нагору