Коломия До сайту

У Бучі свічками пам’яті виклали карту України

У Бучі на площі Тараса Шевченка відбулась акція «Свіча пам’яті та миру», яка зібрала десятки жителів міста.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що немало бучанців прийшли, аби стати учасниками акції «Свіча пам’яті та миру», приуроченої дню звільнення міста від російських окупантів.

Тут виклали свічками карту України, якою вона була до 2014 року.

Кожна свічка – про молитву і про надію

«А Добровольці Бучі у супроводі Гімну України проїхали вулицею Вокзальною. Тією самою – від Кампи і до «Жирафа» – яка стала символом Незламності міста, й України. Кожна запалена сьогодні свічка – про втрату друзів, сусідів, рідних, сім’ї…  Але кожна тут свічка – ще й про молитву. І про надію. На якнайшвидше настання найочікуванішого Дня – нашої Перемоги! Ми пам’ятаємо кожного. І ми зробимо все, щоб жертва кожного з них не були марною», – йдеться у повідомленні.

Під час акції «Свіча пам’яті та миру»

Бучанські діти знають про війну не з книжок…

Раніше Інформатор БІГ вже розповідав, що у міжнародній конференції United for Justice: Bucha – The Hague («Об’єднані заради справедливості: Буча – Гаага», яка відбулася до дня звільнення міста, взяли участь представники майже п’ятдесяти країн. На форумі наголошували на невідворотності покарання для винуватців звірств в Бучі та інших містах України.

Нагадаємо,  рік тому ЗСУ звільнили Бучу від росіян, які прийшли захопити владу та знищити український народ, який відмовився підкорятися окупантам.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанськa міськрадa