Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Друге квітня – річниця звільнення Київщини

Цього дня минулого року Київщина, яка однією з перших областей України відчула удар російських загарбників, була звільнена від окупантів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Тоді, на початку повномасштабного вторгнення рф у Україну, колони російських солдат і техніки, несучи смерть і руйнування, пішли на Київ з півночі.

Це був страшний час – понад місяць військових дій і окупації.  У перші дні війни 15 територіальних громад 270 населених пунктів Київщини у Бучанському, Вишгородському, та Броварському районах опинилися під окупацією, за час якої загинули 1370 жителів, 714 з них закатовані. Зруйновані будівлі, катівні та могили – ось що залишили після себе загарбники. Люди, які пережили той час, згадують про нього з болем і жахом.

“Мрія” постраждала у перші дні війни

«Сили Оборони дали гідний відсіч ворогу, і вже 2 квітня 2022 року українці дізналися, що Київщина звільнена від російських загарбників. Завжди пам’ятатимемо героїчний опір Збройних Сил України, тероборонців, місцевих жителів, які пліч-о-пліч з військовими стали на захист держави. Ніколи не забудемо подвиг Героїв, які поклали власне життя за свободу та незалежність України. Наші населені пункти стали містами Героїв — містами конкретних людей, які проявили сміливість, допомагали вистояти один одному і державі», – йдеться у повідомленні.

Немало жителів Київщини росіяни залишили без житла внаслідок вторгнення росіян

І зазначається, що звільнення Київщини стало символом того, що Україна зможе перемогти в цій війні.

«Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Звільнили північ держави», – підкреслює Київська ОВА.


Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що рік тому ЗСУ звільнили Бучу від росіян, які прийшли захопити владу та знищити український народ.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що першого квітня було звільнено Гостомель, який з першого дня повномасштабної війни стримував наступ російських загарбників, а боротьба за аеропорт «Антонов» стала знаковою.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Telegram-канал Верховної Ради України

Нагору