Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Відновлено найбільший у Бучанській громаді прапор України

Найбільший у громаді прапор України знову встановили по дорозі на Бучу та Ворзель, де під час воєнних дій ішов жорстокий бій.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду

Зазначається, що вперше на цьому місці, на перехресті Варшавської траси – там, де йдуть дороги на Бучу та Ворзель, символ нашої державності було встановлено ще в 2016 році .

Минулого року  це місце стало знаковим через важкі бої.

«3 березня 2022 року тут відбувся один із найбільших боїв у регіоні. Підрозділи ЗСУ та добровольці зупинили тут колону російської бронетехніки, яка рухалася на столицю з боку Бородянки та Ворзеля. Маючи лише легке озброєння, добровольці батальйону «Азову», білоруські бійці з майбутнього «Полку Кастуся Калиновського» та десантники 72-ї бригади майже добу тримали кругову оборону проти навали росіян. Цей бій став відомий як бій за Бучу», – йдеться у повідомленні.

Російські загарбники повністю знищили і флагшток і український прапор у час, коли регіон був повністю окупований.

Нині ж знову урочисто підняли найбільший у Бучанській громаді прапор України. Також міська рада звертає увагу, що  площа навколо флагштока стала Меморіалом пам’яті захисників Бучанської міської територіальної громади – у пам’ять про всіх учасників того великого бою і всіх, хто захищав і звільняв Бучу.

Раніше інформатор БІГ анонсував, що на повороті з Ворзеля на Бучу буде відновлено найбільший у громаді прапор України та встановлено пам’ятні знаки – як символ вдячності підрозділам, що героїчно протистояли окупантам.

Також Інформатор БІГ розповідав, що першого квітня було звільнено Гостомель, який з першого дня повномасштабної війни стримував наступ російських загарбників, а боротьба за аеропорт «Антонов» стала знаковою.

Інесса Швець

Нагору