Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Буча може стати місцем проведення міжнародного трибуналу щодо злочинів рф – Шмигаль

Буча повинна розглядатися як одне з місця проведень міжнародного трибуналу щодо злочину агресії рф проти України, де судитимуть тих, хто віддавав накази та їх виконував, у тому числі вище керівництво росії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на заяву прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час Бучанського саміту.

«Коли в 1945 році союзники обирали місце для суду над нацизмом, то зупинилися на Нюрнберзі. Бо там кувалась злочинна ідеологія. Коли ми обиратимемо майданчик для процесу, Буча має розглядатися як один з варіантів. Адже саме тут, як наголосив президент України, вперше проявилась уся злочинна сутність путінського режиму та російської окупації», – сказав Шмигаль.

Він наголосив, що лише справедливість та правосуддя зможуть загоїти рани Бучі.

«Сьогодні ні в кого немає сумнів, що росія та її керівництво має заплатити за скоєне зло. Заплатити свободою, заплатити коштами, заплатити статусом країни-вигнанця. Зараз Україна разом із міжнародними партнерами працює над створенням спеціального міжнародного трибуналу. Далі — конфіскація російських активів, які заморожені на Заході, та передача цих ресурсів на відбудову України», — пояснив премʼєр.

До того ж він резюмував, що потрібні ще потужніші санкції, аби не повторилися нові Бучі, а у росії вичерпалися ресурси на ведення війни проти України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що десятки активістів із українськими й американськими прапорами перед Білим домом у США вшанували пам’ять загиблих у Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору