Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині зафіксовано 54 факти сексуального насильства окупантами

Прокурор щодо ведення справ сексуального насильства Ірина Діденко заявила, що на Київщині зафіксовано 54 факти сексуального насильства окупантами.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на видання LB.

За її словами, лише у Бучі є 13 підозрюваних, де четверо російських солдатів відомі, а трьом солдатам – уже повідомлено про підозру.

Офіційно в Україні зафіксовані 175 фактів сексуального насильства окупантами. 40 випадків з усіх зафіксованих випадків — це сексуальне насильство над чоловіками. Решта — жінки та діти. Серед постраждалих є 13 дітей віком від 4 до 17 років: 12  дівчат та 1 хлопчик.

«Але це лише ті факти, де виключно постраждалі готові говорити про це. Втім, у нас є й інші факти, які ми називаємо «сигналами», де ми знаємо, що було насилля. Але люди не готові заявити та говорити про це», – пояснила Діденко.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про  те, що трьом російським окупантам оголосили про підозру за зґвалтування жінки на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору