Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Київщина здобула 22 нагороди на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування

Під час чемпіонату України зі  спортивного орієнтування серед вихованців ДЮСШ спортсмени з Київщини здобули 22 нагороди і посіли третє місце. Серед них – команди Коцюбинської та  Ірпінської ДЮСШ.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що чемпіонат України зі спортивного орієнтування та Всеукраїнські змагання серед вихованців ДЮСШ відбулися з 31 березня по 2 квітня у Мукачеві.

Спортсмени змагалися на трьох дистанціях: середній, довгій і спринтерській.

« Гостра конкуренція, важкі дистанції та шалений драйв – це все про змагання на Закарпатті. Це наймасштабніший старт за останні чотири роки. Не зважаючи війну, до Закарпаття завітали 700 спортсменів з 22 областей України. Трохи не дотягнули до рекорду (змагання О-Весна 2019 року, коли у стартах взяли участь 759 спортсменів). Але це було до повномасштабного вторгнення росії до нашої країни. Отже, спорт потроху оживає, і це не може не тішити», – йдеться у повідомленні.

Радісна мить отримання нагород

Команда Київщини Kyiv region O-team, до складу якої входять Коцюбинська, Ірпінська, та Київська обласна дитячо-юнацькі спортивні школи, добре розпочала сезон. Вихованці головного тренера Василя Березовського здобули 22 нагороди чемпіонату України.

До фінішу вже близько

Завдяки потужному виступу Ірпінська ДЮСШ на всеукраїнських змаганнях зі спортивного орієнтування у напруженій боротьбі здобула третє загальнокомандне місце, поступившись лише шістьма очками школі з Калуша. Притому, що конкурентами були 27 команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

У командному заліку місця розподілились так:

1 місце – Комплексна ДЮСШ (Пуща Водиця, Київ)

2 місце – Комплексна ДЮСШ (Калуш, Івано-Франківська область)

3 місце – ДЮШ (Ірпінь).

У перший день  стартували з 10 нагородами на середніх дистанціях. Титули Чемпіонів України здобули Михайло Неплях, Олексій Шип, Серафім Ковальчук. Віце-чемпіонами стали Андрій Павлов та Тимофій Теремецький. Бронзові нагороди вибороли Аліса Козлова, Іван Драч, Володимир Яценко, Василь Березовський, Олександр Пивовар.

Турнір на тлі гір

Другий день турніру був присвячений змаганням на довгих дистанціях.

«Трішки припустившись помилок, наші спортсмени тим не менш до медального кошика команди додали шість нагород». – зауважують в обласному управлінні.

Тут спортсмени показали такі результати: Чемпіонами України стали Олексій Шип та Серафім Ковальчук. Віце-чемпіонські титули здобули Іван Драч, Володимир Яценко, Світлана Полубенцева. Бронзовим призером став Тимофій Теремецький.

У боротьбі за призове місце кожна дрібниця важлива

На спринтерській дистанції юні спортсмени змагались у заключний день турніру.

«Ми всі з нетерпінням чекали цього дня. Чому? Все просто! У цей день один з лідерів «Kyiv Region» 17-річний ірпінець Серафім Ковальчук стартував серед дорослих спортсменів по групі Ч21Е на дистанції спринту, – так прокоментували подію у клубі, нагадавши, що за два попередні дні Серафім Ковальчук виборов дві золоті нагороди серед юніорів но групі Ч18. Команда очікувала від нього невеличкої сенсації.

«Ковальчук відпрацював на 100%, були невеличкі помилки, але, як він летів по дистанції, фініш і третє місце серед найсильніших спортсменів України! Прикро, що нашому спортсмену не вистачило лише 1 секунди, щоб виконати норматив «Майстер спорту України», але такі моменти завжди спонукають стати кращим», – йдеться у повідомленні.

Отже, у заключний день Kyiv region O-team здобула шість нагород чемпіонату України. Чемпіонами України стали Олексій Шип, Іван Драч. Титул віце-чемпіона виборов Андрій Павлов. Бронзовими призерами стали Серафім Ковальчук, Світлана Полубенцева, Олександр Пивовар.

Цілеспрямовані спортсменки з команди Київщини

Організатори і учасники змагань також подякували ЗСУ за можливість для спортсменів тренуватися та виступати на різноманітних змаганнях.

 Раніше Інформатор БІГ повідомляв про  те, що команда з Бучі здобула призове місце на змаганнях з міні-футболу.

Також Інформатор БІГ розповідав, що футзальна команда з Бучі здобула срібло на чемпіонаті Київщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Управління молоді та спорту Київської ОВА.

Нагору