Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Київщині відновлено 11 449 об’єктів, пошкоджених війною

У Київській області триває відновлення будівель, що були пошкоджені під час війни. Серед відновлених 11 449 об’єктів найбільше – житлових споруд. Цього року в області відбувається комплексна відбудова з урахуванням бучанського досвіду.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що загалом у пристоличному регіоні – понад 27 000 пошкоджених будівель.

За словами заступника голови Київської ОВА Миколи Бойка, серед відновлених об’єктів 10 126 будівель – приватних будинків та багатоповерхівок, які були пошкоджені та зруйновані внаслідок воєнних дій. З них 6 283 – відновлені повністю, 3 843 –  відновлено частково та забезпечено їхню життєдіяльність.

«За минулий рік спільними зусиллями ми змогли відновити 9 011 об’єктів. Переважно — це поточні ремонти. За три місяці 2023 року вже відновили 2 438. Цього року працюємо над комплексною відбудовою цілих локацій. Такий принцип дозволить відновлювати не окремі об’єкти, а всі будинки на вулиці. Як от, наприклад, Вокзальну в Бучі», – розповів Микола Бойко.

Окрім житла, відновлюються об’єкти соціальної інфраструктури: зокрема, вже відновлено повністю та частково 180 шкіл та дитсадків, 95 закладів охорони здоров’я, 65 ЦНАПів.

Микола Бойко зауважив, що відновлення є спільною роботою центральної та обласної влади, органів місцевого самоврядування та закордонних партнерів. Адже тільки спільними зусиллями можна якнайшвидше відновити зруйноване, зважаючи на масштаби пошкоджених об’єктів

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про  те, що ADRA Ukraine планує відновити пошкоджене житло ірпінців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА

Нагору