Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Ворзелі збудують нову школу і дитсадок

Завдяки вже підтвердженому фінансуванню в розмірі майже 200 мільйонів гривень у Ворзелі  розпочнуть спорудження об’єктів соціальної інфраструктури.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що спорудження нової школи та садочка у Ворзелі чекала вся громада.

«Сьогодні провели зустріч з в.о. Київської обласної військової адміністрації Дмитром Назаренком та активними жителями Ворзельського старостату, де ми разом обговорили важливі питання розвитку та відновлення селища після російської орди», – йдеться у повідомленні.

До початку повномасштабної війни у Ворзелі було два дитячих садочки, але їх не вистачало для задоволення потреб місцевих жителів. До того ж, один з них було зруйновано російськими загарбниками.

Нині ж міська рада зауважує, що завдяки вже підтвердженому фінансуванню в розмірі майже 200 мільйонів гривень є змога розпочати нове будівництво.

«Крім того, була обговорена історична будівля Уварівського дому, яка потребує реставрації та може стати новим освітньо-культурним центром для Ворзеля. Розглядаємо ідею створення Французького кварталу на цьому місці, але проєкт ще не затверджений. Також поговорили про стан місцевих курортних закладів, які наразі не використовуються та не перебувають на балансі громади», – розповідають у Бучанській міській раді.

Під час обговорення перспектив відновлення Ворзеля

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про  те, що на Київщині відновлено 11 449 об’єктів, пошкоджених війною.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору