Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені розгорівся мовний скандал

Студенти Державного податкового університету вимагали звільнення професора Любові Воробйової, яка викладає і збиралась приймати іспит з філософії російською мовою.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на офіційний сайт Державного податкового університету та з посиланням на Facebook-сторінку вишу.

Зазанчається, що сьогодні, 6 квітня, на адресу університету надійшло колективне звернення студентів про зафіксований на відео факт того, що доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління Любов Воробйова використовує російську мову під час проведення лекцій у дистанційному форматі. Адміністрація вишу оголосила про проведення службового розслідування. На цей час  викладачка відсторонена від виконання обов‘язків. У виші звертають увагу на те, що використання російської мови в освітньому процесі – пряме порушення Закону України.

«Співпраця з викладачем, який використовує мову країни-агресора у стінах Податкового університету, неприпустима! Тому, рішенням адміністрації закладу розпочато службове розслідування, за результатами якого буде прийняте справедливе та оперативне рішення», – зауважив керівник Податкового університету Дмитро Серебрянський і подякував студентам за патріотичну позицію.

Також він закликав університетську спільноту, особливо науково-педагогічних працівників, не допускати нехтування державною мовою та законодавством України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про  те, що винні у звірствах у Бучі мають бути покарані.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Державний податковий університет

Нагору