Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Роковини із дня початку ексгумації Братської могили на території Церкви Андрія Первозванного у Бучі

8 квітня — день скорботи та пам’яті в Бучанській громаді, адже рік тому почалася ексгумація Братської могили на території Церкви Андрія Первозванного.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що саме в цей день Бучу вперше відвідала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

«Тут, на території храму, знайшли 116 тіл. Зокрема 30-ти жінок і двох дітей. Більшість з них застрелили, спалили чи в інший спосіб вбили окупанти. В основному це були цивільні люди, зокрема, й пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого — росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар», – йдеться у дописі.

У могилі також було шестеро українських наших захисників. Це двоє хлопців з 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олег Цимбала та Вадим Сметанський, поліцейський з Бучі – старший лейтенант Юрій Чабах та добровольці Бучі Володимир Ковальський, Віталій Фесюк і Олександр Благодатний.

Відомо, що за цей рік вдалося ідентифікувати більшість зі знайдених тут тіл загиблих бучанців.

Ексгумація тіл у Бучі

Бучанці, які були безжально вбиті росіянами під час окупації міста

Тіла жителів Бучі, які були знайдені після деокупації міста

Фото вбитого росіянами чоловіка, яке побачив весь світ

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що російський підполковник та ще троє військовослужбовців загарбницької армії підуть під суд за те, що вони катували мирних мешканців Бучі та імітували їхню страту.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору