Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Десятикласниця з Бабинців готує смаколики для ЗСУ

Учениця Бабинецької школи №13 Вікторія Пацеля розпочала свою волонтерську діяльність влітку минулого року, а зараз плете шкарпетки, організовує збір коштів та готує смаколики для фронту.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що Вікторія і сама організовує волонтерські заходи, і активно долучається до тих, які проводяться як у школі, так і в громаді загалом.

Початок її волонтерської діяльності припав на червень  2022 року, коли Вікторія з мамою тимчасово жили в Німеччині. Дівчина виготовляла обереги для дому і продавала їх на місцевому ярмарку.

«Зібрали 70 євро і в той же день відправили їх на підтримку ЗСУ», — згадує Вікторія.

Зустрічі з захисниками завжди радують

Дівчина продовжила свою волонтерську діяльність після повернення в Україну, притому напрямки роботи – різноманітні. Разом із однокласниками та вчителями збирає продукти для військових, організовує збір коштів на підтримку ЗСУ, а ще – власноруч плете шкарпетки для наших захисників.

«Із групою волонтерів «Бабинецькі смаколики» ми разом робимо пастилу, чаї, багато інших смаколиків та відправляємо все на фронт. А цієї зими ми з мамою ще й в’язали для солдатів іграшки — на згадку про дім та дітей», — каже Вікторія.

У Бучанській міській раді зауважують, що захоплюються рішучістю й цілеспрямованістю юної волонтерки.

У кожному виробі – часточка сердечного тепла

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що під час воєнних дій та окупації у Бучанському районі заступниця директора дитсадочка «Веселка» організувала прихисток для понад 200 жителів Гаврилівки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору