Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бородянці триває процес відновлення інклюзивно-ресурсного центру

У Бородянці триває відбудова місцевого інклюзивного центру, який реалізується Посольством Швейцарії в Україні разом з проєктом Decentralization for Improved Democratic Education та Astarta-Kyiv.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на пресслужбу Бородянської громади.

Зазначається, що вже відновлено обладнання та облаштовано укриття, яке відповідає сучасним вимогам. Також разом з Київською ОДА було вставлено нові вікна на другому поверсі.

«Попереду ремонт на другому поверсі приміщення – у Бородянській ТГ багато людей з числа ВПО, зокрема стрімко зростає відсоток дітей з ООП серед дітей дошкільного віку. Перед громадою стоїть гостра потреба у створенні центру раннього втручання. Сьогодні центр надає послуги для більш як 200 дітей з особливими освітніми потребами», – йдеться у дописі.

Відомо, що вже 21 фахівець успішно пройшов програму «Відновлення спроможності інклюзивно-ресурсних центрів забезпечувати якісні послуги у територіальних громадах, що постраждали від війни».

Процес реконструкції інклюзивного центру

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що Литва побудувала у Бородянці модульне містечко на 36 родин.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору