Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Японія передала Ірпеню техніку для проведення демонтажу на Київщині

11 квітня Ірпеню передали два екскаватори і п’ять колісних екскаваторів-навантажувачів для реалізації Пілотного проєкту з управління відходами руйнування у Київській області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу КОВА.

Зазначається, що за сприяння Уряду Японії та закордонних партнерів проходять демонтажні роботи в Макарівській, Гостомельській, Бучанській та Ірпінській громадах. До того ж завершується процес підготовки щодо проведення демонтажів в Іванківській громаді.

«7 екскаваторів, які сьогодні передали Ірпеню, пришвидшать роботи з демонтажу та відновлення зруйнованого окупантами. Це дасть змогу якнайшвидше відбудувати пошкоджене та повернути жителів у свої оселі. Відбудова знищених і понівечених об’єктів відбувається у співпраці Уряду, центральної та місцевої влади, закордонних партнерів і меценатів. Дякуємо міжнародним партнерам за всебічну допомогу», – сказав голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Відомо, що що у рамах реалізації Проєкту екстреного знешкодження вибухонебезпечних предметів та розчищення завалів в Ірпені з 1 до 15 березня вже знесено 21 будинок. На цих локаціях уже розчистили майже 2 тис. кв. метрів. Обсяг вивезених відходів, зокрема сміття та будівельних матеріалів, становить понад 4 тис. тонн.

Наразі демонтажні роботи відбуваються ще на 33 локаціях.

Раніше Інформатор БІГ також розповідав про те, що в Ірпені продовжується демонтаж зруйнованих росіянами приватних будинків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору