Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Рік тому наші військові потопили крейсер «москва»

Флагман російського чорноморського флоту – ракетний крейсер «москва» – 13 квітня 2022 року був уражений  двома ракетами з українського ракетного комплексу «Нептун», а потім затонув під час буксування до окупованого Севастополя.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України та з посиланням на ОК «Північ».

Зазначається, що російський крейсер «москва» перебував у територіальних водах України, неподалік острова Зміїний.

«Ракетний удар з українського комплексу «Нептун» допоміг флагману чорноморського флоту рф знайти інший, єдино можливий для «русского воєнного корабля» курс — на… дно! Без перебільшень, знищення крейсера «москва» — приголомшливий успіх у війні з російським агресором. Значною мірою, саме ця подія дала змогу Силам безпеки і оборони України: звільнити острів Зміїний; змусити росіян розблокувати судноплавні торгові шляхи; знизити рівень загроз із акваторії Чорного моря; завдати удару по морально-психологічному стану ворога; запевнити московитів, що деокупація Криму — неминуча», – йдеться у повідомленні ГУР МО.

“москва” пішла за “русскім корабльом”

В ОК «Північ» деталізують, що крейсер «москва» мав на борту не лише артилерійське і зенітне озброєння, а й  пускові установки для крилатих ракет. Основною метою флагмана було ураження суден противника і підтримки десанту.

«Крейсер брав участь у російсько-грузинській війні, російських військових діях на території Сирії, а потім і в російському широкомасштабному вторгненні. І саме по цьому крейсеру українські захисники вдарили спершу вербально, відправивши за тепер усьому світу відомою адресою, а потім і протикорабельними ракетами українського виробництва. «москва» була знищена двома ракетами, запущеними з берегового ракетного комплексу «Нептун», розробленого підприємствами ДК «Укроборонпром» (Україна)», – зауважують в ОК «Північ».

Це була унікальна операція. Знищення «москви» називають переломною і важливою у цій війні подією, а цей день ще й називають неофіційно Днем «Нептуна».

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 24 лютого 2022 року з території білорусі до Київської області вторглися 70 тисяч росіян та 7 тисяч бронемашин. Окупанти змогли подолати 115 км, але так і не змогли дійти до столиці України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору