Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Майже 15 відсотків випускників Київщини зареєструвалося для участі в НМТ-2023

Для участі у національному мультипредметному тестуванні (НМТ) 2023 року зареєструвалося понад 1660 випускників шкіл пристоличного регіону.  

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на офіційний сайт Київської ОВА.

Враховуючи те, що цьогоріч завершують навчання 11180 одинадцятикласників, то зареєструвалися приблизно 15 відсотків випускників.

Втім, для бажаючих ще є час. Реєстрація для участі в НМТ-2023 розпочалась 3 квітня, і триватиме до 3 травня.

У тестуванні буде три блоки завдань: з них два обов’язкові, а третій може обрати майбутній абітурієнт.

«Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, на вибір – історія України; одна з іноземних мов, а саме англійська, німецька, французька або іспанська; біологія; хімія та фізика. Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники з Київщини віддають перевагу історії України – понад 50% від зареєстрованих, а також іноземним мовам – 34%», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, національне мультипредметне тестування  цьогоріч, як і торік, замінить звичне для довоєнних років ЗНО, яке нині не відбудеться через воєнний стан. На підставі результатів можна буде вступати до вишів.

ДО РЕЧІ. У нинішньому навчальному році мережа закладів Київщини  налічує 638 шкіл.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що розширено перелік закордонних міст, у яких учасники Національного мультипредметного тесту можуть скласти іспити:  тимчасові екзаменаційні центри будуть створені у 41 місті 24 країн.

Також Інформатор БІГ розповідав, що наказом МОН затверджено календарний план організації та проведення національного мультипредметного тесту-2023. Тестування відбудеться у дві сесії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Ілюстрація: Київська ОВА

Нагору