Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі перероблятимуть будівельне сміття

Меморандум про створення майданчика з переробки будівельного сміття у Бучі підписали Асоціація Переробки Відходів України та Литовська Асоціація Знесення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що підписання меморандуму відбулося під час Міжнародного Саміту міст та регіонів при Президентові України у Києві. Цей форум об’єднав лідерів європейських муніципалітетів, які висловили готовність підтримувати відновлення України, що постраждала від повномасштабного вторгнення рф.

«Через окупацію та її наслідки маємо підтримувати екологію Бучанської громади. Сторонами підписаного меморандуму стали Асоціація переробки відходів України та Литовська Асоціація знесення, разом з якими будемо працювати у цьому напрямі», – йдеться у повідомленні.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка, в області вже вдалося відновити повністю чи частково понад 11,7 тисяч об’єктів завдяки спільним діям держави, місцевого самоврядування та міжнародних партнерів.

«Наша мета – комплексно відбудовувати населені пункти, що найбільше постраждали. Маємо не просто відбудувати, а зробити життя людей більш комфортним. Йдеться про заміну всіх інженерних комунікацій та нові просторові рішення. Київська область сьогодні – це не тільки відбудова, це й розвиток. Ми інвестиційно привабливий регіон і будемо лише розширяти роботу в цьому напрямку», – зауважив Руслан Кравченко під час презентації Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що до Макарівської громади у рамках проведення Міжнародного Саміту міст та регіонів завітали представники місцевого самоврядування з Литви, Польщі, Португалії, Румунії, Фінляндії та Чехії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору