Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі побував знаменитий трансплантолог

Лікар Роберт Монтгомері, якого називають легендою світової трансплантології, під час візиту до Бучі вшанував пам’ять загиблих від рук  військових рф і розповів про плани створити  в Україні спільні з його клінікою проєкти реабілітаційних центрів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду

Зазначається, що навесні 2022 року, побачивши новини з України професор Роберт Монтгомері вирішив допомогти українцям. У травні минулого року він приїхав в Україну для того, щоб провести операції людям, які потребували термінової трансплантації нирок.

«Відтоді Роберт Монтгомері відвідав Україну вже тричі. Проте Бучу — вперше. Тут лікар оглянув фотовиставку про звірства окупантів в Бучі, що у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного. А біля пам’ятного знака на місці братської могили — вшанував усіх бучанців, невинно вбитих військовими рф», – йдеться у повідомленні.

Гість оглянув фотовиставку про звірства окупантів у Бучі.

І зауважується, що знаменитий трансплантолог, побачивши, скільки українців потребує протезування та психологічної допомоги, вирішив масштабувати свою підтримку. Нині йдеться про організацію збору коштів та започаткування проєктів реабілітаційних центрів, які будуть створені  в Україні спільні з його клінікою Роберта Монтгомері.

Професор в Україні вже втретє, а в Бучі – вперше

ДОВІДКА. Роберт Монтгомері – відомий трансплантолог, професор, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса. Один з небагатьох трансплантологів світу, який також  пережив трансплантологічну операцію — з пересадки серця.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що до Макарівської громади у рамках проведення Міжнародного Саміту міст та регіонів завітали представники місцевого самоврядування з Литви, Польщі, Португалії, Румунії, Фінляндії та Чехії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору